<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Bianca Ingrosso tok ut 20 millioner i utbytte

Millionene renner inn for influenser Bianca Ingrosso som tok ut 20 millioner i utbytte i fjor. 

  Publisert 30. juni 2023 kl. 09.13
  Oppdatert 30. juni 2023 klokken 09.23
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 361 ord
  HEFTIG UTBYTTE: Bianca Ingrosso har grunn til å smile. Foto: Albin Olsson/Wikimedia Commons

  Med sine 1,3 millioner følgere på Instagram er Bianca Ingrosso en av Sveriges største influensere. Ingrosso er for øvrig også datter av Pernilla Wahlgren.

  I fjor hadde Ingrossos eget aksjeselskap en omsetning på 29,5 millioner svenske kroner, sammenlignet med 31,3 millioner året før, ifølge den svenske nettavisen Breakit. Inntektene kommer hovedsakelig fra samarbeid i sosiale medier. 

  Overskuddet falt fra 28 millioner til 27 millioner kroner. Likevel tok Ingrosso ut et utbytte på hele 20 millioner svenske kroner.

  Selskapet står oppført med to ansatte.

  I fjor kjøpte Ingrosso en leilighet i Stockholm for 40 millioner kroner.

  Angrer på Verdane-salg

  Nylig slapp Discovery dokumentaren «Imperiet Bianca», hvor Ingrosso innrømmer at hun angrer på å ha solgt sminkemerket sitt, Caia Cosmetics, til det norske oppkjøpsfondet Verdane.

  Norske Verdane snappet tidlig opp rakettveksten til selskapet, og kjøpte rett over 50 prosent av sminkemerket i 2020. Salgssummen var på 200 millioner svenske kroner. I dag eier Verdane over 60 prosent av selskapet.

  Etter at Verdane tok over som majoritetseier forteller Ingrosso at det har skjedd store endringer, og at Verdane har svært høye krav til videre vekst for selskapet.

  – Vi skulle aldri ha solgt Caia, og jeg ville jo ikke det. Det er den største tabben jeg har gjort i mitt liv, innrømmer hun i en av episodene.

  ANGRER: Bianca Ingrossos gründerteam solgte halvparten av Caia Cosmetics for 200 millioner svenske kroner. Skjermdump HBO

  I 2021, året etter oppkjøpet, omsatte Caia Cosmetics for rekordhøye 320,3 millioner svenske kroner, opp fra 149,6 millioner året før. Årsresultatet skal ha doblet seg fra 45 millioner til 91 millioner kroner.

  Selskapet har derimot hele veien vokst i rakettfart. I 2019 omsatte selskapet for 55 millioner kroner og satt igjen med et resultat før skatt på 5,6 millioner kroner. I oppstartsåret solgte Caia Cosmetics kosmetikk for rundt 9 millioner og satt igjen med et resultat før skatt på rett i underkant av 2 millioner.