<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ser stor oppside i Schibsted

Flere meglerhus har kommet med nye analyser av Schibsted etter solide resultater fra andre kvartal. Analytiker Ole Martin Westgaard i DNB Markets ser nesten 40 prosent oppside.

Publisert 19. juli 2023 kl. 13.02
Oppdatert 19. juli 2023 klokken 14.11
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 323 ord
ANBEFALER KJØP: Analytiker Ole Martin Westgaard i DNB Markets. Foto: NTB

 

 

Tirsdag la Schibsted frem resultatene for årets andre kvartal. Mediegiganten overgikk forventningene, og aksjen har steget nesten 8 prosent siden tallene ble kjent.

«Sett i lys av dagens makroøkonomiske situasjon, leverte Schibsted et solid kvartal med en underliggende omsetningsvekst på 2 prosent», sa konsernsjef Kristin Skogen Lund i Schibsted.

Flere store meglerhus kom onsdag med nye kursmål for Schibsted. Fellesnevneren er at alle roper kjøp. Aksjen står i 205,40 kroner onsdag formiddag.

Meglerhusenes anbefaling 

MeglerhusAnbefaling (forrige)

Kursmål (forrige)

DNB MarketsKjøp (kjøp)280 (300)
SEBKjøp (kjøp)325 (320)
Morgan StanleyKjøp (kjøp)240 (235)
CitiKjøp (kjøp)233 (228)
Deitsche BankKjøp (kjøp)275 (270)
ABGKjøp (kjøp)210 (220)

DNB Markets ser stor oppside

Analytiker Ole Martin Westgaard i DNB Markets har et kursmål på 280 kroner og ser med det nesten 40 prosent oppside i aksjen.

Han mener Schibsted rapporterte sterke resultater for andre kvartal, der alle hovedsegmenter overgikk forventningene, og det er ingen endringer i den langsiktige veiledningen.

«Til tross for våre positive estimatendringer som tar hensyn til den nylige markedsvurderingen av Adevinta, har vi likevel senket vårt kursmål til 280 kroner fra tidligere 300. Vi opprettholder imidlertid vår anbefaling om å kjøpe aksjen», skriver Westgaard i en oppdatering, og legger til:

«Schibsteds annonser viser seg å ha bedre resultater enn forventet i Norge, Sverige og Finland, noe som åpner opp for økt suksess i disse markedene. Selskapets verdi har også økt som et resultat av vellykkede fusjoner og oppkjøp, noe som styrker deres posisjon betydelig.»

Muligheter og trusler

Analytikeren peker også på at Schibsted har en spennende mulighet for å selge aksjeposten i Adevinta til en pris som potensielt kan overstige dagens markedsverdi. Dette åpner opp for betydelige muligheter for Schibsted når det gjelder videre vekst og suksess i fremtiden.

Når det gjelder risiko i caset, trekker Westgaard frem at «veksten i inntektene fra annonser kan skuffe, da både inntjening og volum viser seg å være mer utfordrende på grunn av økt konkurranse. Schibsted klarer ikke å skape vekst innenfor vekstsegmentet og finansielle tjenester. I tillegg kommer annonseinntektene dårligere ut enn forventet.»