<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Milliardær-familie viser bilsamlingen

De seneste årene har Møller Mobility Group utviklet sin store eiendom på Alfaset til Møller Medvind Arena, også med god plass til sin historiske bilsamling.

    Publisert 3. mars 2023 kl. 21.35
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 283 ord
    87 ÅRS HISTORIE: Møller-selskapenes historie strekker seg tilbake til 1936, og bilsamlingen reflekterer dette med en Dodge solgt ny bare uker etter starten. FOTO: IVAR ENGERUD

    Det er mange merkeår og -dager i Møller Mobility Groups historie, både hva gjelder firmahistorie og bilmodeller. Opp gjennom årene har selskapet også tatt vare på og anskaffet biler som representerer viktige milepeler.

    Et drøyt tyvetalls biler har det blitt, fra starten med en 1936 Dodge og selvsagt starten på Volkswagen-eventyret for 75 år siden frem til dagens viktigste modeller.

    Permanent opphold

    Møller-samlingen har tidligere hatt tilholdssted på importanlegget på Bækkelagskaia og levd en litt tilbaketrukket tilværelse der.

    Nå ønsker Møller å dra bilene mer frem i lyset og bruke de aktivt. Både på arrangementer og hos forhandlerne, slik at de når ut til publikum på en sterkere måte.

    FAVORITTER: Første generasjon Audi Quattro og Volkswagen Samba-buss, samt den første elektriske Golf er viktige milepeler i historien. FOTO: IVAR ENGERUD

    Og med de nye lokalene i Alfasetveien 11 har hele samlingen fått et langt bedre sted å være og en enklere vei til både å bli brukt, vedlikeholdt og klargjort for bruk i ulik sammenheng.

    Møller Medvind

    Med Møller-familiens store engasjement for å få folk ut i arbeid i Medvind-prosjektet har aldri muligheten vært bedre for også å vedlikeholde det store arbeidet familien og kulturgeneral Jon Røhrt har lagt i å bygge opp samlingen i løpet av de seneste 20 årene.

    Foruten et stort bruktbiloutlet, er det både skade- og lakkavdeling, samt bilpleie og hovedsete for opplæring på anlegget.

    Samlingen er åpen for publikum når bruktbilbutikken er åpen.