<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Batteriet gjør McLaren Artura sprekere og billigere

Hybridbilen McLaren Artura er lett, sprek og relativt rimelig.

Publisert 8. mai 2023 kl. 07.47
Oppdatert 9. mai 2023 klokken 21.37
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 263 ord
Testet: Nytt råskinn fra McLaren
Den ladbare McLaren Artura har flere hestekrefter og lavere vekt enn de fleste. Alle som vet litt om bilkjøring vet hva det betyr.

2,8 millioner kroner er ikke billig, men målt i ytelser og kjøreglede er den ladbare McLaren Artura rimeligere enn konkurrentene. Det 7,4 kWh store batteriet lar deg kjøre inntil 31 kilometer på strøm i hastigheter opptil 130 kilometer i timen, men det er ikke primært derfor bilen har en elmotor, det er for å gi ytelser av en annen verden.

MILJØVENNLIG: McLaren Artura ser ut som en superbil og oppfører seg som en superbil, i tillegg til at du kan kjøre lydløst og utslippsfritt. Foto: Michael Groth

Sammen med en treliters V6 turbomotor yter bilen 680 hestekrefter på opp mot 8.400 omdreininger i minuttet og tar deg fra 0 til 100 kilometer i timen på tre sekunder og til 200 på 8,5. toppfarten på 330 kilometer i timen bør også holde når du manøvrer den 1.395 kilo lette bilen rundt.

Det betyr mindre masse å akselerere opp i fart, lavere vekt å drasse på rundt svingene og ikke minst færre kilo å stoppe når du må det. Motor, girkasse, passasjerer og alt annet enn eksosanlegg og bagasjerom er dessuten plassert mellom akslingene. Når du så kombinerer alt dette med en effektiv hybrid drivlinje, godt veigrep og keramiske bremser ligger alt til rette for en fartsfylt dag.