<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tar opp dekning av to giganter: – Bør gi fremtidige utbytter

UBS har fått ny bilekspert. Han har blinket seg ut to aksjer med 20 og 30 prosent oppside, og ser utbytter i horisonten hos én av dem. 

Publisert 13. sep. 2023 kl. 13.03
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 250 ord
KJØP: UBS anbefaler kjøp av Jim Farleys Ford. Til høyre er Formel 1-kjører Max Verstappen som kjører for Red Bull.  Foto: AP Photo

Analytiker Joseph Spak i UBS tar over dekningen av bilsektoren i meglerhuset og starter med dobbel kjøpsanbefaling på to store bilprodusenter. 

Før Spak tok over dekningen av bilsektoren hadde UBS salgsanbefaling på Ford og hold på General Motors. Begge aksjene har underprestert S&P 500 i år.

UBS-analytikeren har satt kursmålet for Ford på 15 dollar, hvilket gir en oppside på over 20 prosent fra sluttkursen i går. Ford-aksjen stiger i førhandelen, men har underprestert markedet så langt i år med en oppgang på 7,1 prosent mot S&P 500s 16,2 prosent.

Spak mener at Fords forretningsområde, spesielt det kommersielle segmentet, bør vise mer motstandskraft enn forventet. 

Analytikeren sier også at Fords software bør gi langsiktig oppside og understreker at selskapet har potensial til å hente mer enn 20 milliarder dollar i inntekter gjennom oppgraderinger og prisøkninger.

Utbytter i horisonten

På den annen side har GM-aksjen «bekymringer priset inn og overdrevet etter vår mening», sa han.

– Den nordamerikanske delen av virksomheten bør kunne opprettholde marginer mellom 8 og 10 prosent siden prisrisikoen allerede er forventet. GM har gjort mer enn mange konkurrenter for å forbedre batteri- og råvaresupplykjeden, noe som bør gi fremtidige utbytter, sier Spak.

Begge aksjene handles til 2,5 ganger EV/EBITDA for 2025, noe Spak sier er i den lave enden av deres handlingsrekkevidde på grunn av bransjens syklus og risikoene knyttet til elektriske kjøretøy.

GM-aksjen er opp 1,1 prosent i førhandelen før markedet åpner i dag, men er ned 0,5 prosent så langt i år. Spaks kursmål på 44 dollar gir en oppside på over 30 prosent.