<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Luksusbilmerke aksepterer kryptobetaling

Legendarisk italiensk bilmerke godtar nå kryptopenger som betaling for sine fartsmonstre i USA, og om ikke lenge vil også europeere kunne betale på samme vis.

  Publisert 14. okt. 2023 kl. 17.59
  Oppdatert 14. okt. 2023 klokken 18.04
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 437 ord
  GYLDIG BETALINGSMIDDEL: Kryptopenger som bitcoin, ether og USD Coin er de tre valutaenhetene som Ferrari vil akseptere som betaling for sine luksusbiler. Foto: Bloomberg

  Tesla forsøkte seg, men droppet etter hvert tilbudet om at man kunne kjøpe den kjente elektriske firhjulingen med bitcoin.

  Noen mente Elon Musk trakk seg fordi kursen på bitcoin var så volatil, mens Tesla selv hevdet de droppet betalingsmuligheten av miljøhensyn, siden det er så energikrevende å utvinne bitcoin.

  Slike hensyn ser ikke Ferrari til, når den italienske bilprodusenten vil akseptere kryptovalutaenhetene bitcoin, ether og USD Coin som betalingsmiddel for sine knallrøde luksusbiler.

  GODTAR KRYPTO: Ferrari-topp Enrico Galliera (på bildet) sier at bilprodusenten først vil akseptere kryptopenger som betaling i USA, og deretter i Europa fra neste år. Foto: NTB

  Mange er kryptomillionærer

  Ifølge Reuters har Ferrari eksportert 1.800 biler til det amerikanske kontinentet i årets seks første måneder. Og det er nettopp i USA at kjøperne skal kunne få betale med kryptopenger først.

  Ferraris avgjørelse om å akseptere bitcoin, ether og USD Coin, er fattet etter flere forespørsler fra kunder og forhandlere om å kunne betale en bil med kryptopenger. Og mange av Ferraris kunder har investert i krypto.

  – Noen er unge investorer som har bygget formuen sin rundt kryptovalutaer, mens andre er mer tradisjonelle investorer, som ønsker å diversifisere porteføljene sine, sier Enrico Galliera til Reuters.

  Han er konserndirektør for markedsføring og salgs i Ferrari.

  Når ny kundegruppe

  Galliera har ikke noe tall på hvor mange biler Ferrari forventer å selge hvor kryptovaluta er betalingsmiddelet, men at man vil teste ut dette for å undersøke responsen.

  – Vi vil kunne knytte kontakt med folk som ikke nødvendigvis er våre kunder, men som kanskje har råd til en Ferrari, sier Galliera.

  Det italienske bilmerket solgte 13.200 biler i fjor, og de billigste modellene koster fra 200.000 euro. Har du mer penger enn det, kan du også få kjøpt en ny Ferrari for rundt to millioner euro.

  Lover stabile priser

  Først er det som sagt amerikanere som kan betale med kryptopenger, mens det fra første kvartal neste år vil være mulig å gjøre opp bilkjøpet med kryptovaluta i Europa. Deretter står resten av verden for tur.

  Ifølge Ferrari vil ikke prisene svinge voldsomt om man velger å betale med kryptopenger.

  Bilselskapet har inngått et samarbeid med Bitpay, og lover at prisene skal være like som om man betaler med vanlige valuta. Det vil heller ikke kreves inn ekstra gebyrer eller andre skjulte kostnader om man velger å betale med kryptopenger.