<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Hamiltons F1-bil solgt for historisk pris

Bilen Lewis Hamilton tok sin første Formel 1-seier i har blitt solgt. 

Publisert 18. nov. 2023 kl. 15.19
Oppdatert 18. nov. 2023 klokken 15.21
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 348 ord
SOLGT: Lewis Hamiltons Formel 1-bil fra 2013.  Foto: RMSotheby's

Salget fant sted i Awakening Theater at Wynn-hotellet i Las Vegas under det første moderne Formel 1-løpet som arrangeres i «Syndens by» siden tidlig 80-tall. 

Formel 1-legende Lewis Hamilton tok sin første Formel 1-seier for Mercedes i Ungarn i 2013. Nå er bilen han vant med solgt til rekordpris på hele 18,8 millioner dollar – over 200 millioner kroner.

Det er det det høyeste beløpet som noensinne er betalt offisiell for en moderne Formel 1-bil. RM Sotheby’s hadde først estimert verdien av bilen til å være mellom 10 og 15 millioner dollar, ifølge Forbes.

Dette er den første bilen Lewis Hamiltons vant et Formel 1-løp i. Foto: RMSotheby's

Privateid

Det er den eneste Mercedes Formel 1-bilen fra den moderne æraen som ikke eies av Mercedes, av lagets sjef og administrerende direktør Toto Wolff, eller av Hamilton selv, ifølge Sotheby's. Det er uklart hvem som eier kjøretøyet og dermed har solgt, og det er heller ikke kjent hvem som er kjøperen av klenodiet.

Shelby Myers, global leder for private salg hos RM Sotheby’s, sammenlignet Hamiltons tilknytning til bilen med andre minneverdige idrettslag og stjernespillere i historien. 

– Det kan bare sammenlignes med Michael Jordan og Chicago Bulls, Tom Brady og New England Patriots, eller Lionel Messi og Argentina, sa han.

Se dette innlegget på Instagram Et innlegg delt av RM Sotheby's (@rmsothebys)

Hett samleobjekt

Lewis' Mercedes blir med i et økende antall utrangerte racerbiler som blir populære blant private samlere. 

I 2017 solgte RM Sotheby’s Michael Schumachers Ferrari F2001 for 7,5 millioner dollar. I 2022 ble en annen Schumacher Ferrari, en F2003-GA, solgt for nesten 15 millioner dollar på en RM Sotheby’s- auksjon i Genève – den tidligere innehaveren av dyreste Formel 1-bil solgt på det private markedet. 

En 1954 Mercedes-Benz W196 kjørt av femdobbel Formel 1-verdensmester Juan Manuel Fangio er den dyreste racerbilen som noen gang er solgt. Den ble solgt for 29,6 millioner dollar på en Bonhams-auksjon i 2013.