<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Erling Braut Haaland kjøper superbil

Erling Braut Haaland og oljetopp Ole Ertvaag går sammen og kjøper en av tidenes heftigste biler.

Publisert 09:17 26. feb. 2024
Oppdatert 09:36 26. feb. 2024
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 351 ord
SUPERBIL: Mercedes-AMG One satt ny bestetid på Nürburgring Nordschleife, for landeveisbiler i 2022. Foto: Mercedes

Haaland er for øyeblikket i et vanvittig spennende race om Premier League-tittelen. Nå kjøper han superbilen Mercedes-AMG One – en racerbil på landeveien.

Ifølge DN har han gått sammen med oljetopp Ole Ertvaag om å kjøpe superbilen. Prislapp: 29 millioner kroner. Medregnet norsk merverdiavgift havner prisen på 36 millioner kroner, skriver avisen som påpeker at hva den norske avgiften kommer på fortsatt er uavklart.

NY BESTETID: En Formel 1 motor er bygget for å yte på svært høye turtall, men i Mercedes-AMG One er den sperret på 11.000 omdreininger. Foto: Mercedes-Benz

Bakgrunnen for bilen var en idé om å bruke motoren fra Formel 1 teamet i en bil som kunne registreres for bruk på landeveien. Flere har latt seg begeistre og i 2018 sa investor og bilentusiast Arne Fredly at han har den på bestillingslisten.

0-100 på 2,9 sekunder

Når bensin og elmotorene trekker i samlet flokk, skal total system-ytelse være 1.063 hestekrefter, som formidles via en syvtrinns girkasse. 0-100 km/t oppgis å ta 2,9 sekunder, 0-200 km/t syv sekunder blankt, og 0-300 km/t skal være mulig å få unna på 15,6 sekunder. Toppfarten står oppført til 352 km/t.

BILENTUSIAST: Stavangermannen Ole Ertvaag har flere superbiler i kolleksjonen. Foto: Vidar Ruud

Oljetopp Ole Ertvaag har nytt godt av sterke oljepriser siden hans Hitecvision tok oljeselskapet Vår Energi på børs i februar 2022. Investeringsselskapet hadde opprinnelig rundt 30 prosent av aksjene i det som er Norges tredje største operatør på norsk sokkel, men har siden solgt seg ned og eier nå litt over 13 prosent i oljeselskapet.

Ole Ertvaags bilpark

 • Ferrari LaFerrari
 • Ferrari SP2 Monza
 • Ferrari Enzo
 • Ferrari 599 GTO
 • Ferrari F12 TDF
 • Ferrari 488 Pista Spider
 • Ferrari SF90 Stradale
 • Ferrari 550 Maranello
 • Ferrari 275 GTB
 • Ferrari 365 Daytona
 • Ferrari 246 GT Dino
 • Bugatti Veyron
 • Porsche 918 Spyder
 • Porsche 911 Sooner
 • Porsche 911R
 • Lamborghini Miura
 • Aston Martin DB5
 • Mercedes-Benz 300 SL
 • Land Rover Defender

Stavanger-mannen er en notorisk bilsamler og eier flere superbiler. Av andre godbiter i samlingen finner vi blant annet eksemplarer av hyperbilen Bugatti Veyron, legendariske Lamborghini Miura, James Bond-ikonet Aston Martin DB5 og fartsmonsteret Porsche 918 Spyder.