<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ny rolle for Norwegian-sjefen

Flytopp Geir Karlsen går inn i styret i bilkonsernet Møller Mobility Group.

Publisert 14. juni
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 216 ord
TAKKET JA: Norwegian-sjef Geir Karlsen har takket ja til styreverv i bilbransjen. Foto: Thomas Bjørnflaten

Geir Karlsen (59), konsernsjef i Norwegian, har takket ja til styreverv i bilkonsernet Møller Mobility Group, opplyses det i en melding fredag.

Karlsen har vært toppsjef i flyselskapet siden 2021. Før det var han Norwegians finansdirektør.

– Geir Karlsen er en strategisk leder med bred kompetanse og et internasjonalt perspektiv. Han vil tilføre verdifull spisskompetanse til vårt styre, ikke minst innenfor drifts- og kunderettet arbeid, sier styreleder i Møller Mobility Group, Øyvind Schage Førde.

– Jeg er imponert over hva han har fått til i Norwegian, og er trygg på at han vil bidra med kunnskap til Møller Mobility Group i en viktig transformasjon av mobilitetsbransjen, legger han til.

Anne Catrine Møller trer også inn i Møller Mobility Groups styre, samtidig med Karlsen. Hun er én av fire aktive eiere i eierselskapet Aars, og har hittil hatt en observatørrolle i styret. Hun er også styremedlem i Aars og Medvind Utvikling, opplyses det.

Møller Mobility Group er et bilkonsern som opererer innen import, salg, service og finansiering, med bilmerker som Volkswagen, Audi, Skoda, Seat og Cupra i porteføljen. Nylig ble det kjent at Møller overtar tre Porsche-forhandlere.

Konsernet eies av selskapet Aars, Møller-familiens investeringsselskap. Det tjente 1,5 milliarder kroner før skatt i fjor, ned fra 2,6 milliarder i 2022. Omsetningen var på 38,8 milliarder kroner, mot 39,2 milliarder året før.