<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
+ mer
MODULÆR: Hydrolift X-42 skal ifølge Hydrolift bli en modulær båt som kan tilpasses en rekke forskjellige behov. Fordelen med å plassere tre Mercury V12 motorer på hekken er at det frigjør plass om bord, som ellers ville bli brukt til å huse motor og aksling.  Foto: Hydrolift

Fra smeltet is til V12-ere

Påhengsmotorene har vokst seg store, og blir stadig mer vanlig på båter over 40 fot. 

Publisert 2. sep. 2022 kl. 20.09
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 577 ord

Da Ole Evinrude var fem år gammel, flyttet han og familien til Wisconsin i USA. Historien forteller at motorer var hans store lidenskap, og i 1911 fikk han patent på den første påhengsmotoren med sitt navn på. Det var ikke den aller første utenbordsmotoren til båter, men ble kjent som en av de mest pålitelige.

Les artikkelen gratis

Register deg og les én gratis artikkel hver dag