<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Denne elbilen fra AMG er best med fullt batteri

For å utnytte alle de 761 hestekreftene i Mercedes-AMG EQS 53 4Matic+ må du ha over 80 prosent strøm på batteriet. Da er den til gjengjeld sjukt rask.

    Publisert 24. sep. 2022 kl. 01.39
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 123 ord
    Test av Mercedes-AMG EQS 53 4Matic+
    Krever fullt batteri: For å utnytte alle de 761 hestekreftene i Mercedes-AMG EQS 53 4Matic+ må du ha over 80 prosent strøm på batteriet. Da er den til gjengjeld sjukt rask.

    Det elektriske flaggskipet EQS fra Mercedes-Benz imponerer på det meste, bortsett fra fasongen som kan minne om et såpestykke. Lav luftmotstand gir samtidig lang rekkevidde, men det er ikke hovedmålet når AMG-ingeniørene har tuklet med bilen.

    Med den litt merkelige forutsetningen at du må ha 80 prosent strøm på batteriet, kan du hente ut 761 hestekrefter fra den store luksusbilen. Da akselererer de 2,8 tonnene fra 0 til 100 kilometer i timen på 3,4 sekunder. Først ut av lyskryssene er en ting, men forbikjøringene blir trygge nesten uansett.

    Mercedes-AMG EQS 53 4Matic+ med mye utstyr, flotte materialer, høy brukervennlighet og mye ekstrautstyr til 1,6 millioner kroner er samtidig akkurat den luksusbilen gamle S-klassekunder ønsker seg når de skal skifte til elektrisitet.