<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Luksuselbilen BMW i7 er kommet

Se videotesten av BMWs nye luksusbil 7-serie, som kun kommer som elbilen i7 i Norge.

Publisert 13. des. 2022 kl. 16.41
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 175 ord
Syvende generasjon BMW 7-serie tar både sjåfør og passasjerer til nye høyder.

Siden 1977 har BMW levert luksus med sin 7-serie i konkurranse med Mercedes-Benz S-klasse og Audi A8. Nå er syvende generasjon lansert og skal du kjøpe den i Norge må du kjøpe elbilen i7 xDrive60, da bensin- og dieselbilene droppes i oljenasjonen Norge.

Drivlinjen er ganske lik den du kjenner fra BMW i4, men et batteri på 101,7 kWh betyr økt rekkevidde på inntil 625 kilometer. De 544 hestekreftene fordelt på to motorer tar bilen fra 0 til 100 kilometer i timen på 4,7 sekunder på vei mot toppfarten på 240.

Enorm

Bilen er 5,4 meter lang og veier 2,7 tonn, men den har luftfjæring, firehjulsdrift og firehjulsstyring for å hjelpe deg med å manøvrere den.

Et 31 tommer stor teaterskjerm i baksetet gjør transportetappene komfortable, slik de flotte skinnsetene, solide materialene og omfattende utstyret også gjør.

Prisen begynner på 1,2 millioner kroner, men allerede fra nyttår må du legge på et par hundre tusen i vektavgift og moms. Da får du likevel en luksusbil som overgår alt du kunne kjøpe for to millioner kroner for bare noen år siden.