<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
+ mer
BRITISK NOSTALGIKICK: Jackie Stewart (83) har den originale banerekorden på Goodwood, og han fikk æren av å lede an Ferraris 75-årsparade i Sir Anthony Bamfords 1962 250 GTO. Bamford er den eneste som er i besittelse av to 250 GTO, og denne ex-David Piper-bilen har han eid siden 1974! Etter et år i David Pipers team, med blant annet 5. plass i Tourist Trophy-løpet på Goodwood, ble den solgt til USA i 1963. Her ble den racet et par år på midten av 1960-tallet før den igjen kom tilbake til England som bruktbil. I mange år var den lakkert rød, men nå er den tilbake i BP-grønn og gul, slik den var da Piper racet den. Den er en fast deltager på Goodwood Revival, og ledet an blant den enorme paraden av Ferrari sportsvognracere fra 1950- og 1960-tallet. FOTO: IVAR ENGERUD

Fabrikken har ligget lavt – eierne har tatt grep

GOODWOOD, ENGLAND: Det ble ikke spart på ressursene da Goodwood-eier Duke of Richmond inviterte 75 Ferrarier til markering. Det ble en glitrende historieleksjon.

Publisert 4. nov. 2022 kl. 20.28
Lesetid: 7 minutter
Artikkellengde er 1659 ord