<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Herregud så forferdelig den er. Det er en møkkabil

I denne ukens «Mil etter mil – en podcast om bil» snakker podcastgutta om den ferske testen av Tesla Model Y og hva som er den beste elbilen under 150.000 kroner.

Publisert 30. aug. 2021 kl. 13.24
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 331 ord
IKKE IMPONERT: Bilekspert og podcastprogramleder Marius Mørch Larsen er ikke imponert over Peugeot iOn. Foto: Bloomberg

Onsdag forrige uke var Finansavisens Motor-journalist og medprogramleder i Mil etter mil, Håkon Sæbø, ute og testet Tesla Model Y Long Range. Han konkluderte med at det er svært mye bil for pengene, men at noe mangler. 

Hør denne ukens episode «Tesla Model Y testet + Beste billige elbiler»:

Med en prislapp på 534.900 kroner før tilvalg for Long Range-varianten med firehjulstrekk og inntil 507 kilometer rekkevidde, er det duket for drøss med Model Y på norske veier. 

Tesla har allerede gjort det svært godt med salget av Model 3 i Norge, med mer enn 30.000 registrerte biler, så det blir spennende å se om den høyreiste nykommeren klarer å overgå salgstallene Norges mest solgte bil så langt i år. 

I skrivende stund ligger det allerede 35 Model Y på Finn, og den rimeligste kan du sikre deg for 548.000 kroner. 

Bilekspert og podcastprogramleder Marius Mørch Larsen ratter for tiden rundt i en grønn Porsche Taycan 4S Cross Turismo på lån og er svært begeistret for den nye elektriske familiebilen fra tyskerne. 

– Det er en super bil som tilfeldigvis går på elektrisitet. Den overbeviser meg ganske heftig om at elektrisitet er kommet for å bli, sier Mørch Larsen. 

Rett før innspillingen av podcasten har Sæbø vært ute og testet en annen potensiell elbilfavoritt, nemlig Tesla Model Y. 

– Den går fra 0-100 km/t på 5,0 sekunder, så den er faktisk et knepp raskere enn en Taycan 4 Cross Turismo. Kjøreegenskapene er også veldig bra, sier Sæbø. 

For ordens skyld går 0-100 km/t unna på 4,1 sekunder i 4S Cross Turismo.

Rimeligere utgaver

Podcastgutta diskuterer også hvilken elbil som er det beste kjøpet til under 150.000 kroner. E-Golf trekkes fort frem, samt et par modeller fra Citröen og Mitsubishi. Peugeot iOn nevnes også, og den er ikke Mørch Larsen noen stor fan av. 

– Herregud så forferdelig den er. Det er en møkkabil, mener bileksperten. 

Hør forrige ukes episode «De mislykkede bilene»: