<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Tuningfirma fra Nannestad kaster seg på elbilbølgen

Norske Zyrus Engineering har allerede planene klare for elbilen Volkswagen ID. Buzz.

Publisert 4. sep. 2022 kl. 18.07
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 443 ord
ZYRUS TIL HVERDAGS: Ikke alle har råd til en Zyrus LP1200 Strada til 11,5 millioner kroner, men alu-felg- og karbonfiber-pakken til VW ID. Buzz til snaue 210.000 kroner er litt mer overkommelig. Illustrasjoner: Zyrus Engineering

Arbeidet påbegynnes så snart elbilen fra Volkswagen overleveres Nannestad-gjengen i november. Foreløpig er det kun snakk om styling, nye felger og senking av kjørehøyden med 30 millimeter.

– Når justerbar senk blir godkjent av TÜV vil det bli en alternativ løsning, sier Radni Molhampour hos Zyrus Engineering til Finansavisen Motor.

GOING DOWN: Zyrus senker kjørehøyden med 30 millimeter. Det gir barnehageekspressen en low-rider-look. Perfekt for Dr. Dre og Snoop Dogg. Illustrasjon: Zyrus Engineering

Zyrus er mest kjent for Strada LP1200, en ekstrem ombygd variant av Lamborghini Huracán Evo RWD. Fyrverkeriet med 5,2-liters twin-turbo V10 har justerbar motoreffekt fra 900 HK (på offentlig vei) og 1.200 HK (tiltenkt banebruk). Zyrus lager også karbonfiber-stylingpakker til elbilen Porsche Taycan, inkludert Taycan Cross Turismo, Taycan 4S og Taycan Turbo S.

Levering over nyttår

Elbilen fra Volkswagen skal ikke trimmes. Det bare ser sånn ut. En ny karbon-pakke kalt Z Buzz kan forhåndsbestilles nå. De første kundeleveransene ventes på starten av nyåret 2023.

(1 / 4)

Pakken består av hekkspoiler, diffusor bak, frontsplitter, speilhusdeksler og sideskjørt. I tillegg kan du få 22-tommers ZWheels karbonfelger med spesiallagde hjulkapsler av karbonfiber. Alle komponentene er lagd av 100 prosent såkalt «prepreg», som betyr at man bruker en tekstilduk av karbonfiber som er forhåndsimpregnert med epoksy.

Brorparten av kundene er i utlandet, og følgelig er prisene i euro. Karbonpakken Z Buzz starter på 11.900 euro, fire felger koster 4.999 euro. Nesten 210.000 kroner, inklusive merverdiavgiften, men den norske prisen beror på valutakursen på dagen.

UTGANGSPUNKTET: Volkswagen ID. Buzz og ID. Buzz Cargo er utgangspunktet. Femseteren har en rekkevidde på inntil 418 kilometer. Foto: Martin Meiners / Volkswagen

I tillegg kommer elbilen VW ID. Buzz. Som personbil starter prisene på 494.200 kroner, mens varebilen ID. Buzz Cargo starter på 452.700 kroner.

Verden følger med

Nettutgavene av Top Gear og Auto Motor und Sport har for lengst omtalt Zyrus-stylingen. Det har også CarThrottle, Tuningblog og en haug andre nettsider. Simpelthen fordi det ser eksepsjonelt bra ut, for de som liker sånt. 

(1 / 3)

Alternativt har tyske Irmscher en tofarget løsning som også senker kjørehøyden med 30 millimeter. På internett har tyskerne lagt ut bilder av en variant med tofarget hvitt og grått eksteriør, samt oransje kontraststriper. Det er også et snev av nostalgi med «whitewall»-dekk på 19 eller 20 tommer og camping-kjøkken baki. Irmscher-felgene koster 2.250 euro, mens karosseripakken er ytterligere 3.450 euro.

Zyrus er ikke billigst, men det har aldri vært målet. Den norskproduserte kvaliteten skal med vilje koste mer enn konkurrentene.