<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Har forhandlet siden 2021 – enige om «tiårets største leieavtale»

Den nye, tiårige leieavtalen gjelder 90.000 kvadratmeter i Oslo.

    Publisert 17. jan. 2023 kl. 12.28
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 254 ord
    30 ÅR PÅ FRYDENLUND: OsloMet inngikk sin første leiekontrakt på Frydenlund i Oslo i 1993. Foto: Wikimedia Commons

    OsloMet har nå forlenget alle sine leieforhold på Campus Frydenlund i Oslo med ti nye år, etter at partene har forhandlet siden 2021. Leieavtalen gjelder tilsammen 90.000 kvadratmeter fordelt på 13 bygg.

    KLP Eiendom omtaler den som tiårets største leieavtale.

    OsloMets leieforhold på Frydenlund strekker seg tilbake til 1993. Siste utløp av leieforholdet blir i 2043, opplyses det.

    Den nye leieavtalen dekker store deler av bygningsmassen i Pilestredet – med unntak av fire adresser som eies av andre aktører. Ifølge OsloMet utgjør deres kostnader til leie av byggene i Pilestredet rundt 1,6 milliarder kroner.

    Tilskudd på 230 mill.

    «Vi har gjennom alle år hatt et tett og godt samarbeid. Det er derfor veldig hyggelig at OsloMet ønsker å fortsette det gode samarbeidet i en langsiktig og bærekraftig avtale», kommenterer adm. direktør Gunnar Gjørtz i KLP Eiendom.

    Bærekraftspoenget kommer frem gjennom partenes fokus på mest mulig gjenbruk av byggematerialer. Gjørtz understreker at OsloMet kan utføre nødvendige byggearbeider inn i leieforholdet. Disse vil imidlertid være «gjennomtenkte og behovsprøvet».

    Til de potensielle oppgraderingene får OsloMet et tilskudd på 230 millioner kroner fra KLP Eiendom. Disse midlene vil blant annet bli brukt på energitiltak.

    «KLP er en kompetent og attraktiv utleier, og vi er svært fornøyde med å ha inngått gode, langsiktige kontrakter for de fleste av OsloMets bygg i Pilestredet. Her trives studenter og ansatte godt, og avtalene vil gi universitetet forutsigbarhet og ro til å utføre vårt oppdrag med å gi samfunnet nødvendig kunnskap og kompetanse», heter det fra rektor ved OsloMet, Christen Krogh.