<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Blar opp 400 mill. for Stockholm-eiendom

Christian Ringnes-dominerte Pandox gjør sitt første kjøp i Sverige på lang tid. Det nye hotellet skal renoveres og gjenåpnes neste år med nytt konsept.

  Publisert 28. feb. 2023 kl. 15.15
  Oppdatert 28. feb. 2023 klokken 15.18
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 317 ord
  STØRSTE EIER: Christian Ringnes og hans Eiendomsspar. Ringnes er også styreleder i Pandox. Foto: Eivind Yggeseth

  Hotellselskapet Pandox, med Christian Ringnes som storeier, har sikret seg en ny hotelleiendom i Stockholm.

  KJØPER: Pandox-sjef Liia Nõu. Foto: Pandox

  Selskapet har kjøpt Best Western Hotel Fridhemsplan sentralt i den svenske hovedstaden, opplyses det i en melding. Hotellet har 221 rom.

  Samlet pris for hotellet, inkludert et større investeringsprogram, oppgis til cirka 400 millioner svenske kroner – med en forventet stabilisert direkteavkastning (yield) på cirka 7 prosent.

  «Vi er glade for å ha gjort vårt første oppkjøp i Sverige på mange år. Hotelleiendommen har en sterk beliggenhet fra både et fritids- og et næringslivsperspektiv og har stort utviklingspotensial», sier Pandox-sjef Liia Nõu.

  Pusses opp og får nytt konsept

  Nõu legger til at selskapet ser frem til å «skape et moderne og inspirerende hotellprodukt og øke hotelleiendommens verdi» sammen med en ny leietager.

  Hotellet vil i år bli drevet av nåværende operatør, deretter blir renovert, før det så gjenåpnes i andre kvartal 2024 med et nytt konsept. Da vil en ny hotelloperatør ta over driften, opplyses det.

  Pandox eier nå 158 hoteller totalt, fordelt på 15 land. Selskapet hadde inntekter på 5,65 milliarder svenske kroner i fjor, mot 3,27 milliarder i 2021. Overskuddet etter skatt ble løftet fra 609 millioner til 4,20 milliarder svenske kroner.

  Tidligere i februar kjøpte Pandox The Queens Hotel med 232 rom sentralt i engelske Leeds for 53 millioner pund.

  Største aksjonær er Christian Ringnes' Eiendomsspar med 25,8 prosent av aksjene og 36,6 prosent av stemmene pr. 27. januar. Helene Sundt og Christian Sundt har 12–13 prosent hver av aksjene og drøyt 18 prosent hver av stemmene. Oljefondet er også inne med en eierandel på 1,2 prosent.