<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oslo kommune dekker skatteregning på 53 millioner

Oslo kommune blar opp 350 millioner kroner for et Christian Ringnes-bygg som står i veien for Fornebubanen. Dette inkluderer også milliardærens gevinstskatt.

  Publisert 8. mars 2023 kl. 09.18
  Oppdatert 8. mars 2023 klokken 10.44
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 363 ord
  FÅR SKATTEN BETALT: Christian Ringnes, Eiendomsspar. Foto: Eivind Yggeseth

  Bygget Christian Ringnes og hans Eiendomsspar eier på adressen Hoffsveien 9 står i veien for det som skal bli Nye Skøyen stasjon på Fornebubanen. 

  STÅR I VEIEN: Bygget i Hoffsveien 9 på Skøyen i Oslo. Foto: Google Street View

  Oslo kommune blar nå opp nesten 350 millioner for å sikre seg eiendommen, hvorav byrådet anbefaler at kommunen betaler en skatteregning på 53 millioner kroner for å dekke gevinstskatten salget utløser for Ringnes, melder NRK.

  Dårlige grunnforhold

  Stasjonen skulle egentlig ha ligget ved dagens togstasjon, men på grunn av svært dårlige grunnforhold ble det ifølge statskanalen bestemt i siste liten å flytte traseen og bygge stasjonen under bakken. Og for å gjøre det, trenger Fornebubanen eiendommen i Hoffsveien raskt.

  Selve kjøpesummen på 270 millioner er 89 millioner kroner over det kommunen først tilbød, og i tillegg til skatten kommer avgifter og erstatning til leietaker.

  BLAR OPP: Byutviklingsbyråd Hanna E. Marcussen. Foto: NTB

  – Vi hadde ikke fått kjøpt eiendommen uten det beløpet. Vi har dårlig tid og trenger eiendommen. Da sier det seg selv at det blir en god forhandlingssituasjon for motparten, uttaler byutviklingsråd Hanna Marcussen, og understreker overfor NRK at alternativet – ekspropriasjon – var uaktuelt.

  – Ville helst beholde

  Dette kunne ifølge MDG-byråden ha forsinket et allerede forsinket prosjekt med ytterligere 1-3 år, og ikke minst fordyret det med flere hundre millioner kroner. 

  Ringnes karakteriserer det overfor statskanalen som rett og rimelig at han får dekket skatteregningen.

  – Eiendomsspar ville helst ha bygget ut og beholdt eiendommen selv, sier han, og understreker samtidig at Oslo slipper å betale skatten hvis selskapet investerer i annen eiendom istedenfor å ta ut gevinsten.