<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Knallrødt i Recreate

Recreate opplever en tøff økonomisk situasjon. Pengene renner ut.

Publisert 31. mars 2023 kl. 07.59
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 147 ord
LA FREM TALL: Emil Eriksrød, adm. direktør i Recreate. L

 

Recreate fikk et resultat før skatt på -413 millioner kroner i fjerde kvartal 2022, sammenlignet med 63 millioner samme periode året før. Omsetningen i kvartalet var 26 millioner kroner (31), mens driftsresultatet utgjorde -106 millioner kroner (6).

Selskapet bokførte negative verdijusteringer av investeringseiendommer på 268 millioner kroner i kvartalet, som følge av økte yield-nivåer, opplyses det. Videre bokførte selskapet en nedskrivning av goodwill relatert til Evolve på 72 millioner kroner, som følge av usikkerhet knyttet til finansiering.

Recreate opplever en tøff økonomisk situasjon, med stresset likviditet og usikker kortsiktig finansiering av gjeld, skriver selskapet i rapporten.

Kreditorer har bekreftet sin aksept for stans i gjeldsnedbetaling og forlengelse av løpetid til midten av oktober 2023 på visse avtalte vilkår.

Nylige salg av eiendommer kombinert med avtale om å etablere et joint venture, som dekker størstedelen av selskapets investeringer i Skien, er sentrale brikker i puslespillet mot en løsning, skriver selskapet.

TDN Direkt