<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Uttak fra Blackstones eiendomsfond fortsetter

For sjette måned på rad ønsker investorer å selge andeler i Blackstones eiendomsfond.

Publisert 2. mai 2023 kl. 19.55
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 145 ord
SJEFEN: Adm. direktør Stephen Schwarzman i Blackstone. FOTO: Bloomberg

For sjette måned på rad har Blackstones eiendomsfond (BREIT) begrenset anmodninger om uttak, i følge Bloomberg, som viser til et brev fra PE-selskapet.

I april ba investorer Blackstone om å tilbakebetale 4,5 milliarder dollar fra BREIT, men selskapet tillot bare at 1,3 milliarder dollar ble trukket ut, omtrent 29 prosent av det som ble forespurt. I mars forsøkte aksjonærer å trekke ut 4,5 milliarder dollar.

Blackstone begrenser uttak til omtrent 5 prosent per kvartal.

Den europeiske sentralbanken (ESB) har tidligere påpekt at store nedsalg av fondsandeler gir systemrisiko som sprer seg ut over selve eiendomsmarkedet og at det frykter at store uttak fra eiendomsfond kan skake finansmarkedene.

«Vi er fortsatt trygge på at BREITs portefølje vil fortsette å være godt posisjonert for å levere sterke, langsiktige resultater og jevne utbetalinger, samtidig som det gir investorer tilgang til diversifiseringsfordeler innen høykvalitets eiendommer som en kjerneporteføljeinvestering», heter det i brevet fra Blackstone.