<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

SBB-sjefen har vært i London for å finne kjøpere

Denne uken har SBB-sjef Ilija Batljan vært i London for å prøve å finne investorer som kan redde selskapet.

    Publisert 2. juni 2023 kl. 07.57
    Oppdatert 2. juni 2023 klokken 08.08
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 249 ord
    KRISE: SBB-sjef Ilija Batljan trenger frisk kapital. Foto: Eivind Yggeseth

    Samhällsbyggnadsbolaget i Norden (SBB) er i krise, og i midten av mai ble det svenske eiendomsselskapet nedgradert av kredittvurderingsbyrået S&P til søppelstatus.

    «Vi tror ikke på en konkurs i form av at man legger ned driften, men heller mot at det kan komme en større kapitalrestrukturering, med store tap for aksjonærene», har DNB Markets-analytiker Simen Mortensen nylig uttalt til Finansavisen.

    London

    Nå melder Bloomberg at Ilija Batljan, SBBs grunnlegger og adm. direktør, reiste til London denne uken i håp om å finne investorer som kan redde det som er igjen av hans eiendomsimperium.

    Batljan skal ha snakket med en rekke investorer om salg av individuelle eiendeler så vel som hele selskapet, sa en person som er kjent med prosessen til Bloomberg. Han ba om å ikke bli identifisert ettersom møtene ikke var offentlige.

    Økonomiske problemer

    Aksjekursen har vært i fritt fall og er nå på det laveste nivået siden børsnoteringen i 2017. Ifølge Bloomberg har SBB en gjeld på åtte milliarder dollar, og i løpet av de neste tre årene må SBB rullere over 1,6 milliarder dollar med obligasjoner.

    En representant for SBB ønsket ikke å kommentere saken da han ble kontaktet av Bloomberg News.

    For få dager siden skrev Finansavisen at SBBs økonomiske havari har medført dominoeffekt inn i Ilija Batljans private virksomhet. Tirsdag sendte han melding til Nordea og Nordic Trustee om at selskapet måtte skyve på rentebetalinger på hybridlånet på 750 millioner svenske kroner.