<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Svakeste på 13 år i Tyskland

Det ble omsatt næringseiendom for 73 milliarder kroner i Tyskland i første kvartal – det laveste siden 2011.

Publisert 8. apr. 2024 kl. 11.45
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 158 ord
DEMPET AKTIVITET: Antallet transaksjoner på det tyske næringseiendomsmarkedet sank 19 prosent på årsbasis i første kvartal. Her finansstrøket i Frankfurt. Foto: Bloomberg

Nedgangen på det tyske næringseiendomsmarkedet fortsatte i første kvartal i år, med et fall på 19 prosent i antallet transaksjoner sammenlignet med tilsvarende periode i fjor, melder Bloomberg og viser til tall fra meglerselskapet Jones Lang LaSalle.

Høyere finansieringskostnader og tregere økonomisk vekst nevnes som tyngende faktorer.

Totalt ble det utført transaksjoner til 6,3 milliarder euro, som tilsvarer rundt 73 milliarder kroner. Dette er det laveste nivået for et første kvartal siden 2011.

Kvartalet før var volumet på 8,8 milliarder euro. I første kvartal for to år siden var det oppe i 23,7 milliarder euro, ifølge Bloomberg.

Det skal særlig være vanskelig å finne kjøpere til større eiendomsporteføljer. I dette segmentet rapporteres det om en transaksjonsnedgang på 50 prosent.

Jones Lang LaSalle venter at det tyske eiendomsmarkedet vil forbli dempet i år, selv om inflasjonen går ned og sentralbankene hinter om rentekutt. Selskapet tror transaksjonsvolumet vil øke, men ikke mer enn at 2024-totalen stopper på rundt 40 milliarder euro.