<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Børsoppgang i Europa

Publisert 29. jan. 2020 kl. 14.46
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 152 ord
OPPGANG: For andre dagen på rad steg DAX-indeksen i Frankfurt. Foto: NTB scanpix

For andre dagen på rad ble det oppgang på de europeiske børsene. Oppgangen var dog ikke like sterk som på tirsdag. Selv om coronaviruset fortsetter å spre seg og krever flere menneskeliv, har frykten for at viruset vil ramme verdensøkonomien åpenbart avtatt.

Frankfurt-børsen steg rundt 0,2 prosent, mens Paris-børsen var opp rundt 0,4 prosent. Den paneuropeiske indeksen Stoxx 600 steg rundt 0,4 prosent. 

Investorer ble oppmuntret av børsoppgangen i USA kvelden før, også med bedre enn ventet kvartalstall fra Apple etter at USA-børsene stengte. Da børsene i Asia også steg, var det ingen grunn for noen virusfrykt i Europa. 

Onsdag kom makrotall i Europa som bekreftet de seneste ukers bedring i den europeiske økonomien. Forbrukertilliten både i Frankrike og i Tyskland viste en oppgang i februar og var også bedre enn ventet. 

For Norwegian-aksjonærer var det interessant at Wizzair presenterte kvartalstall og at selskapet nå venter bedre inntjening i år enn for tre måneder siden. 

CHRISTER TEIGEN