<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Virusfrykten tilbake i Europa

Publisert 30. jan. 2020 kl. 14.32
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 162 ord
NEDGANG: Børsene i Europa falt kraftig på torsdag. Foto: NTB scanpix

Etter to dager på rad med oppgang, bar det nedover igjen på aksjebørsene i Europa. Coronaviruset fortsetter å spre seg og kreve flere menneskeliv, noe som skaper bekymringer rundt veksten i den kinesiske økonomien og konsekvensene dette får på verdensøkonomien. 

Paris-børsen og London-børsen falt rundt 1,6 prosent på torsdag, mens Frankfurt-børsen var ned rundt 1,3 prosent. 

Det fortsetter å tikke inn makrotall som bekrefter det lille økonomiske oppsvinget i den europeiske økonomien. Torsdag var det indeksen som måler økonomisk tillit, samt tysk inflasjon og arbeidsledighet som overrasket markedet positivt.

På Frankfurt-børsen overrasket også Deutsche Bank positivt med rapporten for fjerde kvartal. Banken tapte 5,3 milliarder euro i fjor, men likevel steg aksjekursen på torsdag. I Amsterdam og London var det fokus på oljegiganten Shell, som også rapporterte kvartalstall. Shell-kursen falt markert delvis på grunn av oljeprisfallet tilknyttet den fornyede virusfrykten i aksjemarkedet. 

På Stockholm-børsen ble det kraftig kursoppgang for Hennes & Mauritz etter at selskapet tjente penger i 2019, som var første gang siden 2015. 

CHRISTER TEIGEN