<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oslo-restaurant får ny Michelin-stjerne – Bergen får sin første

Bare Restaurant i Bergen og Under i Lindesnes sikrer seg en stjerne i den nordiske Michelin-guiden. Mandagens seremoni ble litt av et stjernedryss for Norge.

Publisert 17. feb. 2020
Oppdatert 17. feb. 2020
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 2 ord
Article lead
+ mer
lead
NY STJERNE: Michelin-guidens gjeve stjerner for de Nordiske landene deles ut i Olavshallen i Trondheim mandag ettermiddag. Vladimir Pak fra Omakase mottok Michelin-stjerne. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Foto: Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
NY STJERNE: Michelin-guidens gjeve stjerner for de Nordiske landene deles ut i Olavshallen i Trondheim mandag ettermiddag. Vladimir Pak fra Omakase mottok Michelin-stjerne. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Foto: Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Stjernedrysset nådde både Oslo, Trondheim og Stavanger.

På forhånd var det imidlertid knyttet ekstra spenning til om Bergen ville få sin første Michelin-restaurant. Det fikk den.

– Det var på tide, sa kjøkkensjef Kristian Bretten Vangen fra Bare Restaurant fra scenen da han mottok utmerkelsen. Han benyttet sjansen til å skryte av lokale råvarer.

– Vi elsker vestkysten i Norge, sa han.

Restauranten ligger i Bergens børsbygning.

Undervannsrestaurant nådde opp

Under i Lindesnes ble også hedret med en Michelin-stjerne, under ett år etter at den åpnet som Europas første undervannsrestaurant.

Oslo, som fra før har tre én-stjerners restauranter, fikk enda en på laget: Omakase. Sushirestauranten der Vladimir Pak svinger kniven var noe av en overraskelse, da navnet ikke var å finne blant de forhåndsomtalte favorittene.

Det var imidlertid Speilsalen ved Britannia hotell i Trondheim, og spådommen slo til.

– En drøm har gått i oppfyllelse, sier kokken Christopher Davidsen, som tidligere har vunnet sølv i kokkekonkurranse Bocuse d'Or.

Han er fornøyd med å ha hentet hjem en Michelin-stjerne, under ett år etter at restauranten åpnet.

Trondheim hadde sitt gjennombrudd i denne sammenhengen i fjor, da Fagn og Credo skaffet byen de to første utmerkelsene fra Michelin.

Tostjerners jubel i Stavanger

I Stavanger var det også grunn til å juble. Der klatret nemlig restauranten Renaa fra én til to stjerner.

Norges eneste trestjernersrestaurant Maaemo er ikke med i årets nordiske guide. Det skyldes at restauranten stengte i desember for å flytte. Den åpner igjen i nye lokaler 24. februar.

Internasjonal direktør for Michelin-stjernene Gwendal Poullenc kunne mandag fortelle at deres inspektører alt har sikret seg bordreservasjon i den nye restauranten, men ville ikke avsløre når de kommer.

Fakta om årets Michelin-stjerner

Tildelt én stjerne:

  • Speilsalen i Trondheim
  • Bare Restaurant i Bergen
  • Under i Lindesnes
  • Omakase i Oslo

Tildelt to stjerner:

  • Renaa i Stavanger (gikk fra én til to stjerner)

Beholder én stjerne:

  • Galt i Oslo
  • Kontrast i Oslo
  • Statholdergaarden i Oslo
  • Sabi Omakase i Stavanger
  • Fagn i Trondheim
  • Credo i Trondheim

Mister tre stjerner:

  • Maaemo (restauranten stengte i desember i fjor, åpner igjen i nye lokaler 24. februar)

Nyheter

Informasjon om bruk av AI