<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Erna Solberg tror folk kan dra på norgesferie i sommer

Statsminister Erna Solberg (H) regner med at folk kan dra på ferie i Norge i sommer. Men det kan se mørkere ut for utenlandsferien.

Publisert 8. apr. 2020 kl. 10.52
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 247 ord
ÅRETS SOMMERFERIE: – Hvis det er ett år du hadde tenkt å reise på ferie i Norge, så er det kanskje årets ferie, sier statsminister Erna Solberg. Foto: NTB Scanpix

– Hvor du skal reise på sommerferie i år vil være avhengig av hvordan det går i hele verden når det gjelder denne pandemien og coronaviruset, sa statsministeren da hun gjestet Nitimen på NRK onsdag morgen.

Hun påpekte at mange land har kraftige utbrudd av viruset, og at man lett kan bli smittet dersom man drar dit i hvert fall i begynnelsen av sommerferien.

– Så vi må følge med på det. Det betyr også at vi kan komme til å ha karanteneregler hvis du har vært i utlandet en god stund, sa statsministeren.

Men mulighetene for norgesferie ser mye lysere ut.

– Det vil nok bli fint mulig å reise på ferie i Norge og feriere rundt omkring. Det tror jeg også er bra for reiselivsnæringen. Så hvis det er ett år du hadde tenkt å reise på ferie i Norge, så er det kanskje årets ferie, sier Solberg.

Hun oppfordrer folk til å reise til andre steder enn de har vært før og legge igjen noen kroner hos den lokale reiselivsnæringen.

– For de blør kanskje aller mest for øyeblikket og har den aller vanskeligste horisonten framover, sier Solberg.

Hun oppfordrer folk til å fortsette å følge smittevernsrådene.

– Det gjelder å nyse i albuen, vaske hendene og bruke Antibac, det bør vi bare gjøre til en leveregel framover. Det vil gjøre underverker også for influensaen til høsten, når den dukker opp igjen.