<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

–Jeg tror Trump blir gjenvalgt

– Selv om Trump snakker som en tosk, har han gjort mange gode valg for USA, sier Kjetting-Jan i Sotra Anchor & Chain

Publisert 26. juli 2020 kl. 19.46
Oppdatert 28. juli 2020 klokken 09.32
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 627 ord
HYSTERI: Kjetting-Jan mener de norske coronatiltakene har preg av hysteri, og foretrekker de svenske. Foto: Nicolai Malmø/Sotra Anchor & Chain

Nicolai Tangen er den nye sjefen for Oljefondet. Var ansettelsen riktig, og hvor lenge tror du han blir sittende?

Når jeg ser reaksjonen til venstresiden, tenker jeg at han er riktig mann. Jeg har jo fått med meg at han har klart å bli rik, så han har visse evner innenfor aksjehandel. Derfor tror jeg han er riktig til å forvalte vår pensjon. 

MINI-CV

Navn: Jan Vindenes.

Stilling: Adm. direktør i Sotra Anchor & Chain.

Utdanning: Artium fra Sotra videregående skole.

Erfaring: Har jobbet i 28 år for Sotra Anchor & Chain i diverse stillinger.

Hvem er din yndlingspolitiker? Hvorfor?

Tom Georg Indrevik, han er ordføreren her hjemme i Øygarden (for Høyre, red. anm.). Han er ute og prater med oss i næringen og prøver å løse våre problemer. Det er slik en politiker skal holde på. Jeg kjenner ham litt fra ungdomstiden, og jeg hadde lite håp for ham da. Likevel har han overrasket meg stort.

Blir Solberg-regjeringen gjenvalgt i 2021? Gi en begrunnelse.

Ja, jeg tror Senterpartiet skifter side. Jeg tror ikke de vil fortsette et samarbeid med miljøterrorister og resten av venstresiden. Det tror jeg kan gå. Derfor tror jeg høyresiden blir gjenvalgt.

Hvordan har du personlig, ditt selskap eller din arbeidsgiver tapt eller vunnet på coronakrisen?

Vi har vært veldig heldige, og klart oss bra under corona. Når ting stengte ned var jeg nervøs, men vi har signert flere gode kontrakter. Med meg vil det alltid gå bra, men jeg er mer bekymret for de som blir fattige i andre land.

Porsche Taycan til rundt en million kroner selger svært godt. Hvilke elbiler har du, og synes du elbilfordelene skal opprettholdes?

Jeg kjører en Volvo fra 2006 som går på diesel. Den tenker jeg kan gå i mange år til. Det er ikke hensiktsmessig å opprettholde elbilfordelene. Jeg tror at elbiler er et blindspor, og at det vil være noe annet som kommer til å erstatte diesel og bensin enn strøm.

Raymond Johansen og Ap vil stoppe den nye E18 vestover fra Oslo til Asker. Fornuftig eller misforstått miljøgevinst?

Jeg regner med at det er behov for den veien. Da er det galskap å stoppe veien. Å stoppe utbyggingen av infrastruktur er å gå baklengs inn i fremtiden.

DDE-vokalist Bjarne Brøndbo inviterte til DDE-demonstrasjon fordi han ikke fikk spille konsert. Hva synes du om de norske coronatiltakene?

De norske tiltakene er heldigvis mye mindre enn de i andre land. Jeg synes likevel at de norske tiltakene har et preg av hysteri og har mer sans for de svenske. Det var riktig av regjeringen å stenge ned i starten, men de burde åpnet opp igjen nå som de har skaffet seg nødvendig utstyr på sykehusene.

Tror du noen slår Donald Trump i høstens presidentvalg i USA – hvordan skal noen i så fall klare å vinne?

Jeg tror Trump blir gjenvalgt. Når Joe Biden snakker, har han tapt. Han kunne kanskje vunnet for noen år siden, men han har sine beste dager bak seg. Selv om Trump snakker som en tosk, har han gjort mange gode valg for USA og er en strateg på lik linje med lederen i Kina og Putin. Vesten har på lang tid ikke hatt strategiske ledere og har gitt fra oss makt og produksjon. 

Hva er din favorittvin som du serverer i sommer? Hva koster den?

Jeg er veldig glad i italienske viner, men det trenger ikke være så dyrt. Jeg pleier å kjøpe til en helt vanlig pris på 150 kroner. Jeg trives heller ikke på dyre restauranter der man må konkurrere om å ha best manerer, og spiser helst på plasser der man kan være seg selv. Likevel sier jeg ikke nei til en god Amarone når den blir tilbudt.