<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ola Borten Moe sier han ikke kjente til kontroversiell oljerapport

«Ukjent for meg», sier tidligere olje- og energiminister Ola Borten Moe om oljerapporten som ble holdt skjult for Stortinget.

  Publisert 29. okt. 2020 kl. 08.32
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 106 ord
  UKJENT: Ola Borten Moe, i dag nestleder i Senterpartiet, var olje- og energiminister i den rødgrønne regjeringen da Barentshavet sørøst ble åpnet for oljeboring. Foto: Iván Kverme

  NRK kunne denne uka melde at en rapport fra Oljedirektoratet i 2013 viste at oljeleting i Barentshavet sørøst kunne bli et tapsprosjekt for Norge.

  Men beregningene ble ikke lagt fram for Stortinget før de folkevalgte stemte for å åpne havområdene for petroleumsvirksomhet.

  Senterpartiets nestleder Ola Borten Moe, som den gang var olje- og energiminister, sa torsdag på Politisk kvarter på NRK at han ikke kjente til de hemmelige økonomiske vurderingene.

  – De var ukjente for meg. De var aldri en del av diskusjonen knyttet til åpningen av Barentshavet sørøst, sa Borten Moe.

  Oljerapporten har kommet til overflaten i forbindelse med det såkalte klimasøksmålet, som skal opp i Høyesterett i november.

  (©NTB)