<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ikke aktuelt å åpne flere grenseoverganger

Det vil ikke bli å åpne flere grenseoverganger til Sverige nå, opplyser statssekretær Hilde Barstad (H). Årsaken er å hindre importsmitte.

  Publisert 6. aug. 2021 kl. 19.34
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 117 ord
  IKKE AKTUELT: Å åpne flere grenseovergangen. Foto: Torstein Bøe

  – Jeg er klar over at disse tiltakene kan oppleves som inngripende og upraktiske, og jeg forstår godt mange har ventet lenge og ønsker seg andre løsninger, skriver Barstad i Justis- og beredskapsdepartementet til Nationen.

  Barstad sier at hvilke grenser som holdes åpne, avgjøres av analyser av trafikkmønstre, avstander, forsyningssikkerhet og innspill fra flere sektorer.

  – Belastningen på kommunene som må etablere egne teststasjoner på grenseovergangene og hensiktsmessig disponering av helsepersonell, var viktige momenter i denne beslutningen, opplyser hun.

  Samtidig kan det bli aktuelt å åpne flere grenseoverganger senere dersom situasjonen endrer seg.

  – Departementet har nær kontakt med Politidirektoratet om grensekontrolltiltakene. Tiltak for å lette situasjonen for dem som passerer grensen er en sentral del av denne dialogen, sier Barstad.

  (©NTB)