<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Facebook bytter navn til Meta

Facebook annonserte sitt nye navn under Facebook Connect konferansen.

  Publisert 28. okt. 2021 kl. 20.27
  Oppdatert 28. okt. 2021 klokken 20.54
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 156 ord
  BYTTER NAVN: Facebook bytter navn til Meta, som skal gjenspeile selskapets nye satsningsområde for veien videre. Foto: AP

  Det nye navnet skal reflektere selskapets ambisjon om å bli noe mer enn et sosialt media. Ordet «Meta» skal beskrive den virtuelle verden Facebook ønsker å bygge, skriver CNBC.

  – I dag blir vi sett på som et sosialt medieselskap, men i vårt DNA er vi et selskap som bygger teknologi for å koble mennesker sammen. Metaverset har nå blitt det nyeste, slik sosiale nettverk var da vi startet, sier Zuckerberg.

  I løpet av de seneste årene har selskapet økt innsatsen innen maskinvare, og har indikert at virtuell virkelighet vil være en sentral del av strategien i de kommende årene.

  Satser milliarder

  I tilknytning til navnbytte, annonserte Facebook tidligere denne uken at de kommer til å bruke rundt 10 milliarder dollar det neste året for å utvikle teknologien som trengs for å skape metaverset, skriver CNBC.

  Selv estimerer Zuckerburg at metaverset vil bli mainstream i løpet av de neste fem til ti årene, og peker på konseptet som etterfølgeren til mobilt internet.