<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Staten kan få bot etter fregattforlis – vil ikke si hvor stor

Riksadvokaten mener det er grunn til å ilegge Forsvarsdepartementet foretaksstraff etter fregattforliset i 2018. Ingen av dem vil si hvor stor boten kan bli.

Publisert 8. mai 2022 kl. 08.04
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 119 ord
FORETAKSSTRAFF: Forsvarsdepartementet vil ikke si hvor streng foretaksstraff de risikerer etter at KNM Helge Ingstad kolliderte med et tankskip og sank i 2018. Foto: NTB

KNM Helge Ingstad sank etter en kollisjon med et tankskip i Hjeltefjorden natt til 8. november 2018.

Riksadvokaten har varslet departementet om en mulig foretaksstraff, men vil ikke svare Bergens Tidende på hvor mye de mener departementet skal betale. Førstestatsadvokat Guri Lenth sier departementet står fritt til å informere om dette.

I departementet sier seniorrådgiver Marita Isaksen Wangberg at de vil gå grundig gjennom saken. Hun vil ikke kommentere størrelsen på den varslede straffen.

«Frem til en endelig påtalebeslutning foreligger fra Riksadvokaten kommer vi ikke til å kommentere verken helheten eller enkeltdeler i vurderingen», skriver Wangberg til Bergens Tidende.

Før Riksadvokaten tar sin beslutning, har Forsvarsdepartementet frist til 20. mai med å komme med merknader til varselet.

(NTB)