<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Partene i lærerstreiken fortsetter samtalene hos Riksmekleren

Utdanningsforbundet, Norsk Lektorlag og Skolenes landsforbund er fra klokken 12 søndag igjen på plass hos Riksmekleren for å fortsette samtalene med KS.

    Publisert 25. sep. 2022 kl. 11.51
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 184 ord

    I nærmere fem timer satt lærerorganisasjonene og arbeidsgiveren KS sammen hos Riksmekleren lørdag, før samtalene ble avsluttet for dagen i 16.30-tiden.

    Da hadde partene også hatt en to timers pause midt på dagen hvor de ifølge leder Mette Walker i Skolenes landsforbund fikk gjort noen interne avklaringer.

    Riksmekler Mats Ruland omtalte lørdagens møter som gode, men ville ikke si om partene hadde nærmet seg hverandre i løpet av dagen.

    – Vi er ikke i mål med alt. For at det skal være en løsning, må alle elementer som er i spill, være løst, og det er de ikke ennå, sa Ruland.

    Arbeidslivsdirektør Tor Arne Gangsø i KS understreket at det fortsatt er grunnlag for samtaler.

    – Vi ville ikke vært her om det ikke var grunnlag for å snakke sammen, sa han lørdag.

    Utdanningsforbundet varslet fredag at de vil ta ut 300 nye lærere i streik fra onsdag neste uke. Dermed kan antall streikende lærere øke til rundt 8.450 om ikke partene finner en løsning.

    Lærerstreiken har vart siden 8. juni. I tillegg til Utdanningsforbundet har Skolenes landsforbund tatt ut 107 medlemmer og Norsk Lektorlag 89 medlemmer i streik.

    (NTB)