<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Staten får ikke vite hvem de nye eierne av luftambulansen er

Luftambulanseflyene skal få nye eiere. Staten har ikke anledning til å få vite hvem som ender opp med eierskapet.

  Publisert 8. des. 2022 kl. 14.48
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 132 ord
  LUFTAMBULANSE: Et Cessna 680A Citation Latitude fly (LN-SAA) fra Luftambulansetjenesten eid av Babcock Scandinavian AirAmbulance på Oslo lufthavn. Foto: NTB

  Norges luftambulansefly er i ferd med å få en ny eier som holder til i et skatteparadis, skriver Dagens Næringsliv. Advokatfirmaet Bahr har fått vite hvem som er investorer i Luxembourg-fondet og som blir den nye eieren. Men advokatene får ikke lov til å gå videre med mer informasjon.

  – Det ligger ikke noe i kontrakten som gir oss anledning til å gå lenger, sier helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) om undersøkelsene av luftambulanseflyenes nye eiere.

  Grunnet en avtale med Babcock Scandinavian AirAmbulance, som eies av britiske Babcock som drifter flyene, kan man ikke forhindre salg til nye eiere, forklarer Kjerkol.

  – Vi har brukt det handlingsrommet vi har til å få en orientering, legger hun til.

  Adm. direktør i Helse Midt-Norge, Stig Arild Slørdahl, sier at transaksjonen ikke vil bli gjennomført før en gang på nyåret.

  (NTB)