<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

For første gang trykker USA dollarsedler signert av to kvinner

Når Janet Yellen signerer de nye dollarsedlene, er det som første kvinnelige finansminister. Også den ansvarlige for seddeltrykkeriet er en kvinne.

  Publisert 8. des. 2022 kl. 21.32
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 193 ord

  Dermed står det to kvinnenavn på sedlene som leveres denne månedene og settes i sirkulasjon på nyåret. Det er første gang begge signaturene på de velkjente grønne sedlene tilhører kvinner.

  – Jeg håper dagen i dag kan være en påminnelse om hvor langt vi har kommet innen likestilling og inkludering, og jeg håper den motiverer oss til å fortsette dette arbeidet. Men dette handler ikke om meg eller en ny underskrift på valutaen vår. Dette handler om at vi sammen skal skape en sterkere og mer inkluderende økonomi, sa finansminister Janet Yellen da sedlene ble vist fram i Fort Worth i Texas. Dette er ett av to steder i USA der det trykkes dollarsedler. Det andre er i hovedstaden Washington.

  I tillegg til Yellen, prydes sedlene av navnetrekket til Lynn Malerba. Hun er US Treasurer – altså den amerikanske regjeringens kasserer eller skattmester – og har blant annet ansvar for landets gullreserve, i tillegg til å ha oppsyn med trykking av sedler og preging av mynter.

  Den rollen er det flere kvinner som har hatt – sist gang en mann var treasurer var i 1949 – men Malerba er den første med urfolksbakgrunn i denne stillingen.

  (NTB)