<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Derfor justerer analytikerne i DNB Markets ned – ABG Sundal Collier ser an

Begge meglerhus anbefaler imidlertid kjøp.

Publisert 15. mai 2020 kl. 10.18
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 202 ord
JUSTERES NED: DNB Markets nedjusterer ifølge en oppdatering kursmålet på Ultimovacs, med adm. dir. Øyvind Arnesen ved roret,  til 60 kroner fra tidligere 66 kroner. Foto: Eivind Yggeseth

DNB Markets nedjusterer ifølge en oppdatering kursmålet på Ultimovacs til 60 kroner fra tidligere 66 kroner, skriver TDN Direkt.

Kjøpsanbefalingen opprettholdes.

Meglerhuset tror pasientrekrutteringen til Ultimovacs' sine to fase 2-studier (INITIUM og NUPI) kan bli forsinket grunnet covid-19. Analytikerne tror videre ifølge nyhetsbyrået at dataavlesing i fase 1-melanoma-studien i USA trolig vil skje sent i 2020.

Driftskostnadene opp

DNB Markets peker på at driftskostnadene fremover forventes å øke, og henviser til at selskapet selv under kvartalspresentasjonen torsdag guidet om økte driftskostnader; om lag 155 millioner for 2020.

Bakgrunnen for reduksjonen i kursmålet er økte estimater for driftskostnader i 2020-2022.

Fornøyd med fremgangen

ABG Sundal Collier mener på sin side det er for tidlig å medregne utsettelser av kliniske studier og økte kostnader.

«Vi er fornøyde med fremgangen i de kliniske studiene, til tross for at det er utfordrende tider knyttet til pasientrekruttering med økt risiko for utsettelser og økte kostnader», skriver meglerhuset i en oppdatering, der de opprettholder kursmålet på 60 kroner med kjøpsanbefaling.

Analytikerne vil overvåke progresjonen i de kliniske studiene i andre kvartal 2020 nøye, og vurderer at det er for tidlig å endre forventning om avlesing av data sent i 2022.