<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Fredrik Solvang fikk luksuscruise påspandert

Journalist Fredrik Solvang tilbrakte høstferien i Middelhavet sammen med noen av landets mest innflytelsesrike personer.

Publisert 7. okt. 2022 kl. 18.03
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 307 ord
PÅ HØSTTUR: Programleder Fredrik Solvang var med på et chartret fly til Malta, der cruiseturen begynte. Deretter gikk turen blant annet til Capri og Amalfikysten. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

NRK-profil og programleder Fredrik Solvang var blant dem som fikk påspandert luksuscruise i Middelhavet av eiendomsinvestor Christian Ringnes i høstferien. Det skriver Dagens Næringsliv.

Der var han ikke alene, men sammen med noen av landets mest innflytelsesrike mennesker. Ifølge avisen var det rundt 100 personer på gjestelisten, deriblant Stein Erik Hagen, Ferd-arving Katharina Andresen, og investor Knut Brundtland.

– Jeg var der som ren privatperson

Solvang bekrefter til DN at han var med, og sier han og samboeren i flere år har vært god venn med Ringnes sin forlovede, Lotte Birgitta Inger. Cruiset skulle feire det planlagte bryllupet mellom Inger og Ringnes, som er utsatt.

– De hadde billettene uansett, og hadde invitert hovedsakelig familie, slekt og en del venner. Så det var de samme menneskene som ville vært i bryllupet. Det er bakgrunnen. Jeg var der som ren privatperson.

Solvang sier han ikke opplyste arbeidsgiveren om reiseplanene.

– Når du ringer, tenker jeg at det skulle jeg kanskje gjort. Men jeg tenkte ikke på det da, siden jeg så på det som et helt privat bryllup. Jeg pleier ikke å plage redaktørene mine med alle bryllup, middager, treff og bursdager jeg er i. Derfor tenkte jeg ikke på å varsle dem, for jeg så det ikke som problematisk.

Lov å ha rike venner

Programlederen sier han lenge har vurdert seg som inhabil i saker som omhandler Christian Ringnes. Hvis noen andre på cruiset skulle være aktuelle å ha med på «Debatten», vil han vurdere hver enkelt sak.

Redaktør i nyhetsdivisjonen i NRK, Knut Magnus Berge, sier til DN at det er lov for journalister å ha venner som er rike.

– Som Fredrik sier reiser det noen habilitetsspørsmål, for eksempel i forhold til Christian Ringnes, men de har jo vært der en stund. Skulle det oppstå andre habilitetsspørsmål som følge av arrangementet må vi vurdere det konkret.