<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Vekterstreiken: Gassanlegg i Møre og Romsdal åpnes igjen

Gassanlegget på Nyhamna i Aukra på Romsdalskysten ble lørdag stengt i forbindelse med vekterstreiken. Nå er det klart at det åpner igjen.

Publisert 08:19 29. nov. 2020
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 162 ord
TO MÅNEDER: Streikende vektere holdt en markering utenfor NHO i Oslo i forrige måned. Streiken har nå pågått i over to måneder. Foto: NTB

Det skjer søndag, etter at Shell, som står for beredskapen, har tenkt seg om, melder NRK.

– Shell har funnet en løsning for beredskapsoppgavene som ivaretas på forsvarlig vis med egne ressurser, uttaler Alfred Hansen, som er ansvarlig for systemdrift i operatøren Gassco.

Nyhamna-anlegget får inn gass fra feltene Ormen Lange og Aasta Hansteen og leverer store mengder gass til kontinentet og spesielt til Storbritannia. Det ble ikke innvilget dispensasjon for anlegget.

Norsk Arbeidsmandsforbund trappet opp vekterstreiken lørdag og ytterligere 85 vektere er ute i streik. Det omfattet fire vektere med beredskapsoppgaver ved gassanlegget.

Totalt streiker nå 2.373 vektere. Streiken har pågått i over to måneder, noe som er uvanlig lenge i norsk sammenheng.

De siste dagene har det vært uformell dialog mellom Norsk Arbeidsmandsforbund og NHO Handel og Service for å prøve å finne en løsning på konflikten, men uten resultater. Forbundet varslet fredag et nytt uttak på i alt 95 medlemmer gjeldende fra midnatt 1. desember.