<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

SAS varsler lockout i Sverige ved eventuell pilotstreik

I Sverige varsler SAS at de vil svare med å stenge de ansatte ute fra jobb dersom den varslede pilotstreiken blir en realitet neste uke.

  Publisert 23. juni 2022 kl. 20.27
  Oppdatert 23. juni 2022 klokken 20.49
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 183 ord
  NTB

  Det melder NRK , som har fått tilgang til et brev som er sendt fra SAS til den svenske riksmekleren.

  Meklingsfristen i konflikten mellom SAS og pilotene i Norge, Sverige og Danmark er midnatt natt til 29. juni. Det betyr at det kan bli streik fra og med onsdag neste uke. Rundt 900 SAS-piloter fra Norge, Sverige og Danmark kan tas ut i streik.

  Nå truer SAS med lockout. Det vil si at selskapet stenger de ansatte ute fra å jobbe.

  Lockouten på Arlanda i Sverige gjelder fra klokka 00.01 den 29. juni. Pressesjef i SAS Tonje Sund sier til NRK at det er vanlig i Sverige å gjøre en så klart speil-lockout når det er varslet streik.

  NRK erfarer at det også i Danmark kan komme lockout fra SAS.

  De fire pilotforeningene i Norge, Sverige og Danmark forhandler sammen som SAS Pilot Group, SPG. Meklingene startet i Stockholm forrige mandag, etter at SAS-pilotene torsdag 9. juni leverte plassoppsigelse og varslet om streikefare fra 29. juni.

  Pilotforeningene har sagt de akter å ta ut rundt 900 medlemmer i streik i Norge, Sverige og Danmark hvis meklingen ikke fører fram.

  NTB