<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Strømprisene kan gjøre at folk velger bort hjemmekontor

Med dagens strømpriser kan det bli dyrere å sitte på hjemmekontor.

Publisert 31. aug. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 180 ord
HJEMMEKONTOR: Flere faktorer avgjør om det lønner seg å reise til jobb eller å ha hjemmekontor. Dreamstime

Dersom folk har et hjemmekontor i et eget rom på 10 kvadratmeter, vil det koste 500 kroner i måneden med en strømpris på over 5 kroner kilowattimen, bare for å varme opp rommet. Det har Simployer regnet på.

Reiser man heller til kontoret, sparer man oppvarmingsutgiften ved å senke temperaturen på dagtid.

Men om du har elbil og mer enn 17 km reisevei til jobb, vil ladebehovet for elbilen overstige strømforbruket til en panelovn på 1200 W som brukes i 5 timer. Med diesel og en literpris på 20 kroner i snitt vil man allerede med 3 kilometer reisevei være bedre tjent med å bruke panelovnen hjemme enn å kjøre.

Simployer mener de ansattes preferanser for hjemmekontor denne vinteren trolig vil avhenge økonomien.

De med fossilbil og lang reisevei vil i særlig grad ønske mer hjemmekontor enn da energiprisene var lave, mener de, mens de med månedskort eller elbil og kort reisevei, samt de som har hjemmekontor i eget rom som lett kan temperatursenkes, vil ønske mindre hjemmekontor.

– Kan man også dusje på jobb, kan det også vippe regnestykket i kontorets favør, mener Simployer.