<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ny sjef i Virke

Bernt Apeland går fra Røde Kors for å bli Virkes nye adm. direktør. 

Publisert 1. des. 2022 kl. 09.21
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 189 ord
NY SJEF: På nyåret tar Bernt G. Apeland over sjefsstolen hos Virke. Foto: Olav A. Saltbones/Røde Kors

Etter totalt 16 år i Røde Kors tar Bernt Apeland sjefsstolen i Virke etter Ivar Horneland Kristensen, som gikk av i juni. 

Apeland kommer fra stillingen som generalsekretær i Røde Kors, en stilling han har hatt siden 2016. I tillegg til å være generalsekretær i Røde Kors har Apeland også att stillingen som markeds- og kommunikasjonsdirektør, i tillegg til å ha løst oppdrag i Indonesia, Irak og New York. 

Han har også holdt stillingen som generalsekretær i Unicef Norge i fem år. 

– Trygg og inkluderende 

– Dette er en fantastisk mulighet som jeg gleder meg til å ta fatt på. Virkes medlemmer representerer bredden og fremtiden i norsk næringsliv, og organisasjonen er en av de viktigste samfunnsaktørene i Norge, sier Apeland. 

Virke representerer handels- og tjenestenæringen og har 25.000 medlemmer som sysselsetter over 300.000 ansatte.

– Bernt har omfattende erfaring med å skape en trygg og inkluderende kultur i store og komplekse organisasjoner. Han er god på prosesser og verdiskapning, og har tung kompetanse på kommunikasjon og samfunnsliv. Det er avgjørende for å skape medlemsverdi for handels- og tjenestenæringene, sier Virke-president Margrethe Sunde.

Apeland starter sitt virke i Virke mandag 2. januar til neste år.