<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Utnytter sterk interesse – dobler størrelsen på emisjon

Opprinnelig skulle banken hente inntil 40 millioner. Nå er 75 millioner på vei.

Publisert 19. mai 2020 kl. 10.59
Oppdatert 19. mai 2020 klokken 11.01
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 185 ord
HENTER PENGER: Aprila Bank, her ved styreleder Arild Spandow til høyre og gründer og tidligere sjef Per Christian Goller til venstre. Sistnevnte er nå vekstdirektør i Aprila Bank. Foto: Eivind Yggeseth

OTC-noterte Aprila Bank opplyser tirsdag at det er besluttet å utvide bankens pågående emisjon, på grunn av sterk etterspørsel fra både nye og eksisterende aksjonærer.

Nå sikter Aprila Bank mot å hente opptil 75 millioner kroner.

Opprinnelig varslet banken en emisjon på mellom 25 og 40 millioner, med en tegningskurs bestemt til 9,00 kroner.

Ifølge Aprila Bank har tilretteleggerne for emisjonen mottatt bestillinger som tilsier at emisjonen er fulltegnet med den nye størrelsen, fortsatt på kurs 9,00 kroner.

Aprila Bank-aksjen ble senest handlet til en kurs på 10,00 kroner på OTC-markedet. Hittil i år er aksjen opp 38 prosent.

Skal oppfylle kapitalkrav

Emisjonen ble kunngjort 15. mai. Den er rettet mot Aprila Banks 149 største aksjonærer og øvrige investorer.

Midlene skal benyttes til å oppfylle kapitalkrav knyttet til bankens forventede utlånsvekst, men også generelle selskapsformål.

Aprila Bank hadde 15. mai mottatt tydelige signaler fra aksjonærene om at minimumsstørrelsen på emisjonen, på 25 millioner, var dekket.

Tegningsperioden i emisjonen løper til i morgen, onsdag, klokken 12.

Arctic Securities og Pareto Securities er tilretteleggere for Aprila Banks emisjon. Advokatfirmaet Selmer er juridisk rådgiver.