<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kronen har styrket seg

Ikke siden coronakrisen traff Norge i mars har kronekursen vært sterkere målt mot amerikansk dollar.

  Publisert 20. juli 2020 kl. 06.06
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 161 ord
  STYRKET: Den norske kronen.  Foto: Magnus Rørvik Skjølberg

  En dollar koster nå om lag 9,30 kroner, mens en euro koster omtrent 10,60 kroner, skriver Dagens Næringsliv.

  – I perioden med sterk økonomisk og markedsmessig turbulens flyktet aktørene til trygge havner i finansmarkedet. Det førte til at kronen svekket seg, til tider på ekstremt vis. Dollaren, som er en stor verdensvaluta, styrket seg, forklarer sjeføkonom Kjersti Haugland i DNB.

  I midten av mars var kronen på sitt svakeste målt mot dollaren. Da kostet en dollar 11,80 kroner. Kronestyrkingen kommer av at optimismen er tilbake, mener Haugland. Høye smittetall i USA fører i tillegg til usikkerhet om den helsemessige og økonomiske utviklingen i landet.

  Sjeføkonom Elisabeth Holvik i SpareBank 1 mener det er den amerikanske valutaen som har svekket seg, snarere enn at kronen har styrket seg. Hun viser til en økt risikoappetitt og stigende aksjemarked i USA de siste ukene. Dollaren svekkes av at investorer prøver å finne sikre plasseringer utenfor USA, som i oljerelaterte aktivaer og valutaer som den norske, sier hun.

  (©NTB)