<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

UBS-sjefen med kraftig advarsel

Avtroppende UBS-sjef Sergio Ermotti tror det blir mye bevegelser i markedet før og etter det amerikanske presidentvalget.  

Publisert 20. okt. 2020 kl. 15.15
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 252 ord
MYE USIKKERHET: Mener Sergio Ermotti i UBS, som tirsdag presenterte sitt beste og siste kvartalsresultat for bankkjempen.  Foto: Bloomberg

– Ikke undervurder dagens geopolitiske usikkerhet, var Sergio Ermottis advarsel da han presenterte sine siste resultater som sjef for den sveitsiske banken UBS. 

– Vi snakker mye om stimulans og covid-relaterte forhold, men den geopolitiske usikkerheten i Europa, og også i det kinesisk-amerikanske forholdet, er fremdeles der, og de er der for å bli. Så vi bør ikke undervurdere det, sier Ermotti til CNBC.

Europeiske politikere har slitt med å dempe spenningen i geografisk nærliggende områder, enten det er med Tyrkia, Russland eller Hviterussland. Sist ut er konflikten mellom Aserbajdsjan og Armenia. 

Samtidig er ikke handelskrigen mellom USA og Kina fullstendig løst til tross for signeringen av fase 1 av handelsavtalen mellom landene. I tillegg til alt fokuset på hvem som vinner det amerikanske presidentvalget neste måned.

Ser man på forskjellige geografiske områder, mener Ermotti at det er større vekstmuligheter i asiatiske og amerikanske markeder, ettersom Europa fortsatt mangler konkurranseevne.

Må reagere raskt

Ermotti, som begynte i UBS i 2011 og ble adm. direktør i 2014, tror det blir mye aktivitet for investorer i forkant av valget.

– Investorundersøkelser og klientundersøkelser som vi gjør, forteller oss at vi mest sannsynlig vil se et skifte i aktivaallokeringene, både før og etter valget, sier han. 

Ermotti sier at investorer må reagere raskt på ulik politikk, avhengig av hvem som vinner mellom sittende Trump og Biden. 

– Det kan være helt andre skatteplaner og finanspolitiske stimulanser som blir implementert på bestemte måter og favoriserer visse sektorer, sier han til CNBC.