<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Eika Alliansen inngår avtale med Canon

Canon Norge har inngått en avtale med Eika Alliansen verdt 50 millioner kroner. 

Publisert 25. aug. 2021 kl. 10.29
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 200 ord
INNGIKK AVTALE: Forretningsutvikler Thomas Nilsen hos Canon og Bent Hansen, Head of Infrastructure & Operations i Eika Gruppen. Foto: Canon

I løpet av de neste seks årene skal Canon levere skyløsninger og løsninger for print til Eika Alliansen. I tillegg skal Canon også levere forretningskritisk løsning for skanning av såkalt spama og andre bankdokumenter direkte inn i Eikas arkivsystem. Avtalen har en verdi på 50 millioner kroner, opplyses det i en pressmelding onsdag. 

– Vi er avhengige av å ta i bruk standardiserte løsninger, som i størst mulig grad er satt opp i et enhetlig økosystem og som gir oss det nødvendige mulighetsrommet og den fleksibiliteten vi er avhengig av, sier Bent Hansen, Head of Infrastructure & Operations i Eika Gruppen. 

Canon Norge har utviklet en smart-løsning innen bank og forsikring, som skal effektivisere Eika Alliansen sine dokumentprosesser. I tillegg til den nye rammeavtalen med Eika Gruppen, har Canon Norge allerede implementert en slik løsningen hos flere andre bank og forsikringskunder.

Eika Alliansen

  • Eika Alliansen består av over 50 små og mellomstore lokalbanker. I felleskap eier de Eika Gruppen, og andre leverandørselskaper.
  • Til sammen har Eika-bankene over 400 av de totalt 950 bankkontorene rundt om i landet. Det gir Eika en langt større tilstedeværelse enn det akkumulerte utlånsvolumet i bankene skulle tilsi. Til sammen begrenser den samlede forvaltningskapitalen seg til 400 milliarder kroner.