<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

SpareBank 1 SMN fikk et resultat på 880 millioner

SpareBank 1 SMN melder at økende markedsrenter og prisvekst treffer både person- og bedriftsmarkedet, og bidrar til en usikker makrosituasjon.

    Publisert 11. aug. 2022 kl. 08.40
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 194 ord
    LA FREM TALL: Konsernsjef Jan-Frode Janson i SpareBank 1 SMN. Foto: SpareBank 1 SMN

     

    SpareBank 1 SMN fikk et resultat før skatt på 880 millioner kroner i andre kvartal 2022, mot 942 millioner kroner i samme periode året før. 

    Netto renteinntekter var 801 millioner i kvartalet, mot 698 millioner kroner i samme periode året før. Sum inntekter var 1.590 millioner kroner (1.716). Sum driftskostnader var 758 millioner i kvartalet (735), og det ble tilbakeført en tapsavsetning på 48 millioner kroner, mot en tapsavsetning på 38 millioner kroner året før. Økt inntjening og bedre utsikter i olje- og offshorenæringen har gitt tilbakeføring på tidligere tapsnedskrivninger.

    SpareBank 1 SMN hadde i andre kvartal 2022 en egenkapitalavkastning på 12,9 prosent og målet om en egenkapitalavkastning på minimum 12 prosent ligger fast. Det fremgår av SpareBank 1 SMNs kvartalsrapport.

    Alle forretningsområdene leverer godt og konsernet har et solid grunnlag for å realisere sine vekst- og lønnsomhetsambisjoner, heter det.

    Økende markedsrenter og prisvekst treffer både person- og bedriftsmarkedet, og bidrar til en usikker makrosituasjon. Det er god kontroll på risikoutviklingen i utlånsporteføljen og lave tap på utlån. Det er økt inntjening og gode utsikter innen olje og offshore. Regionen har lave energipriser og lav arbeidsledighet, skriver banken.

    TDN Direkt

    SE DIREKTE: Webcast fra kvartalspresentasjonen kl. 14.00