<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Vi tror de fleste vil tåle renteøkningene

Flere regionbanker følger Norges Bank og DNB og setter opp rentene på lån og innskudd.

    Publisert 26. sep. 2022 kl. 12.10
    Oppdatert 26. sep. 2022 klokken 15.04
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 260 ord
    FØLGER NORGES BANK: SpareBank 1 SMN, her ved Nelly Maske, konserndirektør for privatmarked. Foto: SpareBank 1 SMN

     

    SpareBank 1 SMN har besluttet å sette opp rentene på lån og innskudd med inntil 0,5 prosentpoeng, opplyser den Trondheim-baserte banken mandag. Rentehevingen gjelder fra 10. november for bankens eksisterende lånekunder, og fra 29. september for nye lån.

    – Norges Bank har lenge varslet at styringsrenten skal opp for å dempe den høye prisveksten. Også etter denne renteøkningen er boliglånsrenten på et lavt nivå historisk sett. Vi tror derfor at de fleste vil tåle de varslede renteøkningene, men oppfordrer de som er usikre på sin økonomiske situasjon til å ta kontakt med banken, sier Nelly Maske, konserndirektør for privatmarked i SpareBank 1 SMN, i en melding.

    DNB og regionbanker

    SpareBank 1 SR-Bank, SpareBank 1 Helgeland, SpareBank 1 Østfold Akershus, Sparebanken Sør, Sparebanken Vest og Sparebanken Møre har alle mandag ettermiddag også besluttet å sette opp sine låne- og innskuddsrenter med inntil 0,5 prosentpoeng.

    Mandag formiddag kunngjorde dessuten DNB at deres boliglåns- og innskuddsrenter justeres opp med inntil 0,5 prosentpoeng.

    Renteøkningene kommer etter Norges Banks rentebeslutning torsdag . Styringsrenten ble da satt opp med 50 basispunkter til 2,25 prosent, etter like store hevinger i de to foregående rentebeslutningene. Sentralbanken har også varslet totalt 75 basispunkter til med renteoppgang innen mars 2023, og kanskje en siste heving mot slutten av neste år.

    KLP var først

    KLP Banken var første bank ut til å sette opp rentene etter Norges Banks renteheving i forrige uke.

    Nordea var første bank ut til å svare på Norges Bank renteheving i juni og i august. Begge ganger satte sentralbanken opp styringsrenten med 0,50 prosent, til henholdsvis 1,25 og 1,75 prosent.