<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Flere vil kjenne at de får en strammere økonomi

Ny sparebank tar grep etter Norges Banks renteheving. Allerede har både DNB og Nordea samt en rekke andre satt opp rentene.

    Publisert 27. sep. 2022 kl. 09.12
    Oppdatert 27. sep. 2022 klokken 09.14
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 212 ord
    OPPJUSTERER: SpareBank 1 Østlandet, her ved Kari Gisnås, konserndirektør for personmarked. Foto: SpareBank 1 Østlandet

     

    SpareBank 1 Østlandet har besluttet å sette opp rentene på lån og innskudd med 0,5 prosentpoeng som følge av Norges Banks renteheving i forrige uke.

    Renteendringen gjelder fra 29. september for nye boliglån og fra 10. november for eksisterende boliglån og for innskudd.

    Kari Elise Gisnås, konserndirektør for personkunder i den Hamar-baserte sparebanken, forklarer at Norge nå står i en situasjon med uvanlig høy inflasjon, og hun peker også på at Norges Bank har varslet at rentene skal fortsette å stige.

    – Flere vil nå kjenne at de får en strammere økonomi enn de har vært vant til de siste årene. Vi oppfordrer kunder som trenger noen å snakke med om sin økonomiske situasjon om å ta kontakt med oss, sier Gisnås.

    Torsdag i forrige uke satte Norges Bank opp styringsrenten  med 50 basispunkter til 2,25 prosent, etter like store hevinger i de to foregående rentebeslutningene. Sentralbanken har også varslet totalt 75 basispunkter til med renteoppgang innen mars 2023, og kanskje en siste heving mot slutten av neste år.

    Storbankene Nordea og DNB satte opp sine låne- og innskuddsrenter mandag – sammen med en rekke regionbanker . KLP Banken satte opp sine renter allerede fredag.

    Tidligere tirsdag har også SpareBank 1 Nord-Norge satt opp rentene på utlån og innskudd med 0,5 prosentpoeng.