<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ny bank setter opp rentene

Danske Bank følger Norges Bank og skrur nå opp låne- og innskuddsrentene.

    Publisert 27. sep. 2022 kl. 15.15
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 174 ord
    JUSTERER: Danske Bank. Foto: Bloomberg

    Danske Bank har kunngjort at banken nå øker renten på boliglån og innskudd med inntil 0,50 prosentpoeng i Norge – «i takt med utviklingen i markedet».

    For utlån gjelder endringen fra og med 28. september for nye kunder. For eksisterende kunder gjelder renteøkningen fra 13. november.

    – Nå ser vi at stadig flere merker inflasjonen på lommeboken, og våre rådgivere forteller om økt trykk på kunder som ønsker økonomisk veiledning. Med dagens rentejustering tilpasser vi oss endringen i styringsrenten og markedsituasjonen, sier Steinar Nielsen, leder for personmarked i Danske Bank Norge, i en melding.

    Etter renteøkningen vil Danske Banks beste rente i personmarkedet gjelde produktet Boliglån Ung AKA, der den nominelle renten blir 3,34 prosent.

    Høyere styringsrente

    Torsdag i forrige uke satte Norges Bank opp styringsrenten med 50 basispunkter til 2,25 prosent, etter like store hevinger i de to foregående rentebeslutningene.

    Sentralbanken har også varslet totalt 75 basispunkter til med renteoppgang innen mars 2023, og kanskje en siste heving mot slutten av neste år.

    Siden har storbankene Nordea og DNB satt opp sine låne- og innskuddsrenter – sammen med en rekke regionbanker.