<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Resultatvekst i Sparebanken Vest

Sparebanken Vest kan vise til vekst i både inntekter og resultat.

    Publisert 26. okt. 2022 kl. 17.09
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 206 ord
    LA FREM TALL: Adm. dir. Jan Erik Kjerpeseth i Sparebanken Vest. Emil Weatherhead Breistein

     

    Sparebanken Vest fikk et resultat før skatt på 1.095 millioner kroner i tredje kvartal 2022, mot 811 millioner i samme periode året før, ifølge bankens kvartalsrapport. Netto rente- og kredittprovisjonsinntekter var i perioden 1.041 millioner kroner (849).

    Banken hadde tilbakeføring av tapsavsetninger på 10 millioner kroner i kvartalet (tilbakeføring 22).

    Sparebanken Vest målsatte utlåns- og innskuddsvekst i 2022 på 6 prosent i personmarkedet og 8 prosent i bedriftsmarkedet ventes å bli nådd. Veksten i Bulder Bank har avtatt noe fra nivået i 2021, men er fortsatt god, og det ventes et utlånsvolum på knappe 25 milliarder kroner ved utgangen av året.

    Bankens to overordnede økonomiske mål er en egenkapitalavkastning etter skatt på 12 prosent over tid og en utdelingsgrad på inntil 50 prosent. Videre har banken en relativ ambisjon om å være blant de to beste på egenkapitalavkastning av sammenlignbare banker.

    «Så langt i år har banken levert betydelig over målsatt egenkapitalavkastning, og selv om markedssituasjonen er mer usikker enn på lenge, legger styret til grunn at målsettingen nås for 2022 med god margin», heter det i rapporten.

    Styret i Sparebanken Vest venter videre at bankens rene kjernekapitaldekning vil være godt over alle minimums- og bufferkrav selv ved et motsyklisk bufferkrav tilbake på nivået det var før covid-19.

    TDN Direkt