<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kutter hardt – deler ut gratis nettbrett

Britiske HSBC vil ha flere kunder over på nettbanken, og legger ned hver fjerde fysiske filial i Storbritannia.

    Publisert 30. nov. 2022 kl. 15.59
    Oppdatert 30. nov. 2022 klokken 16.00
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 188 ord
    LEGGER NED: HSBC kutter hver fjerde fysiske filial i Storbritannia. Foto: Bloomberg

    HSBC vil stenge ned rundt 25 prosent av sine fysiske filialer i Storbritannia fra april neste år, går det ifølge Bloomberg frem av en pressemelding onsdag.

    Nærmere bestemt skal 114 filialer legges ned, og etter dette vil banken med hovedkontor i London ha igjen 327 filialer til å betjene sine nesten 15 millioner britiske kunder. 

    Banken begrunner avgjørelsen med at antall faste kunder som besøker fysiske filialer har falt med 65 prosent de siste fem årene, og trenden har akselerert i løpet av coronapandemien. Noen filialer betjener mindre enn 250 personer i uken.

    Gratis nettbrett

    HSBC er langt fra eneste bank som kutter ned sin fysiske tilstedeværelse, noe som ifølge nyhetsbyrået har økt frykten blant regulatoriske myndigheter for om tilgangen til banktjenester er tilstrekkelig. 

    For å imøtekomme dette tilbyr HSBC såkalt sårbare kunder gratis nettbrett fra Samsung og tilhørende opplæring, slik at deres tilgang til bankens nettjenester blir lettere.

    – Fjernbankvirksomhet er nå normen for kunder flest. Folk endrer måten de utfører banktjenester på, og for mange filialer er kundebesøket på «all-time low» – med ingen tegn på at det kommer tilbake, uttaler HSBCs distribusjonsdirektør for Storbritannia, Jackie Uhi, i en kommentar.